SKAL CertificeringWat is Skal- certificering?

De ‘Love’ koffie en producten die wij verkopen zijn allemaal Skal gecertificeerd en 100% organisch, maar wat houdt dit eigenlijk precies in?

Skal Biocontrole zet zich als onafhankelijk toezichthouder in voor aantoonbare betrouwbaarheid van biologische producten in Nederland.
Een landbouwproduct of voedingsmiddel mag alleen biologisch heten als het productieproces aan wettelijke voorschriften voldoet. Het biologisch keurmerk mag alleen gebruikt worden door biologisch gecertificeerde bedrijven. Het woord ‘biologisch’ is een wettelijk beschermde term.

De Europese overheid bepaalt de regels, de ruim 5000 geregistreerde bio-ondernemers leven deze na en worden hierop gecontroleerd. Zo kan de consument er op vertrouwen dat een biologisch product ook écht biologisch is. In opdracht van het Ministerie van LNV houdt Skal biocontrole toezicht op de hele Nederlandse biologische keten.

Elk bedrijf dat biologische producten wil produceren, verwerken, verpakken, importeren, verhandelen, exporteren of opslaan moet hiervoor gecertificeerd zijn. Skal bezoekt alle Nederlandse bedrijven jaarlijks.
De biologische sector kenmerkt zich door een hoge naleving van de regels, als een bio-ondernemer de regels niet naleeft volgt een sanctie.

bron: www.skal.nl

Gebrand om het nieuws met u te delen

————

Blijf op de hoogte van de beste koffie!