Single Use PlasticsPlastic overspoelt ons, letterlijk bijna. En daarom is er vanaf 2021 een verbod op Single Use Plastics, SUP’s. Ofwel wegwerpplastic. Plastic rietjes en roerstaafjes bijvoorbeeld die na een keer weggegooid worden en daarmee het milieu zwaar belasten. Dat moet stoppen, en het liefst zo snel mogelijk. Daarom ondernemen ook wij stappen om steeds meer plastic uit ons aanbod te bannen. En als het even kan, eerder dan 2021…

Want veel producten die bij de koffieautomaat geleverd worden, bestaan uit plastic. Maar omdat dit niet goed is voor ons milieu, gaan wij dit proberen te reduceren. Per product zijn wij druk bezig met het zoeken naar alternatieven, zodat de plastic soep in ieder geval niet groter wordt.
Zo hebben wij tegenwoordig houten roerstaafjes. Beter voor de wereld en wanneer je direct na het roeren het staafje uit je koffie of thee haalt, laat dit ook geen houtsmaak achter. Wanneer u er op staat, kunnen wij nog wel tijdelijk de plastic roerstaafjes voor u bestellen maar het liefst leveren wij u de duurzame variant.

Iets wat echt een verschil kan maken in de aanpak van het wegwerpplastic zijn natuurlijk de koffiebekers. Doordat vaak steeds een nieuw plastic bekertje wordt gepakt voor het kopje koffie of thee, groeit de afvalberg heel snel. Zo hebben wij al kartonnen bekers in de strijd tegen plastic, en deze kunt u vaak voor een 2e kopje koffie wel hergebruiken. Dit zorgt zeker al voor minder plastic afval. Maar wat echt helpt is natuurlijk een servies gebruiken. Bekers en mokken die keer op keer gebruikt kunnen worden. Dit kunnen wij ook voor u regelen, eventueel met een opdruk van uw eigen logo.

& als we zo samen voor minder plastic afval kunnen zorgen, dragen we graag ons steentje bij!
U toch ook?

Gebrand om het nieuws met u te delen

————

Blijf op de hoogte van de beste koffie!